A következőkben bemutatott kéziszerszámokat nem elsősorban barkácsolóknak ajánljuk, hanem azoknak az iparosoknak - autószerelőknek, épületgépészeknek stb.
- akik nem engedhetik meg maguknak a gyenge minőségű szerszámok luxusát. Nekik olyan eszközökre van szükségük, amik mindent kibírnak, nem törnek, nem kopnak, nem hajlanak meg, hanem hosszú évekig kiszolgálják a szerszám tulajdonosát.

Ezek persze nem olcsók, de a jó szerszámot meg kell fizetni. Van azonban a kollekcióban egy-két olyan termék, ami az igényes amatőr figyelmét is felkelthetik, akik
- ha nem is strapálják agyon eszközeiket, de szeretik a jó szerszámot, és áldoznak érte. Néhány ügyes kis kollekcióért nem is kell megfizethetetlen összeget adni.
A Truper története 50 ével ezelőtt kezdődött, amikor az egyik jó nevű Mexikóváros melleti kis műhelyben kéziszerszámokat kezdtek el  gyártani mint pl: kalapácsokat, csákányokat, kőműveskanalakat, bilincseket és satukat Herna néven. Korábbi cégük piacát, a professzionális felhasználókat célozták meg, kiváló minőségű kéziszerszámok gyártásával.

A cég filozófiájában azonban megjelent egy új elem is: továbblépni a megszokott, általánosan használt szerszámokon, újítani azokon a területeken, ahol korábban el sem tudtunk képzelni mást. Nyilván ennek is köszönhető, hogy a Truper Mexikó  illetve világszerte több mint 30 országban vezető piaci szerepet tölt be , köztük is kiemelkedő az Amerikai Egyesült Államok  - a recesszió ellenére - is rendkívül gyors ütemben fejlődik, számos jól ismert nevű márkát maga mögé utasítva. 

Persze amikor az ember kézbe veszi a Truper néhány különlegességét, akkor úgy érzi, hogy az új megoldás kézenfekvő, nem is érti, eddig miért nem jutott eszébe senkinek. Az előnyök azonban önmagukért beszélnek. A másik különlegesség pedig a képeken valószínűleg egyáltalán nem látszik, ha kézbe vesszük a szerszámot, akkor már sejtjük, de csak évek használatával bizonyosodhatunk meg róla: ez a minőség.

A Truper  kínálatában gyakorlatilag megtalálható a kéziszerszám ipar szinte teljes választéka; szerelőkulcsok, hajtókarok, fogók, vágószerszámok stb. Az általános bemutatás helyett inkább néhány különlegességet emelünk ki, melyek leginkább megkülönböztetik a Trupert a többi gyártótól.
 
A Truper állítható villáskulcsainak jellegzetessége, hogy
- túl az ideális geometriai és ergonómiai kialakításukon
- a szokásosnál 20 %-kal nagyobb a nyitható pofatávolságuk, trapézmenetes orsójuk pedig nagyobb szorítóerőt biztosít. A pofák szabadalmaztatott marással készültek, és a pofaállítást gravírozott metrikus skála teszi könnyebbé.
- a nyél TPE borítása biztos fogást biztosít, e mellett pedig  minden olajos, oldószeres behatásnak ellenáll.
A Double Drive Ratchet racsni sem szokványos hajtókar,  a hagyományos dugókulcsok felfogását a oldalanként elhelyezet  1/4, és 3/8"-os csapok teszik lehetővé.
Ezek egyedi sajátossága, hogy a hagyományos dugók golyós rögzítése a horizontális csap megnyomásával oldható. A hajtókar menesztő gyűrűje 48 fogú, ami legkevesebb 7,5 fokos forgatási fokozatot biztosít munka közben. 
Minden szerszám anyaga nagy szilárdságú, és rendkívül ellenálló. A masszív, racsnis forgatókarok egy darabból kovácsolva, a legjobb S2 ötvözött acélból készülnek, mint ahogyan a racsnik darabjai, és a csavarhúzóbetétek is. A dugókulcsok és a tartozékok anyaga 61CrV5króm-vanádium acél, amelyet extra edzéssel tesznek ellenállóvá, ezért e szerszámok szinte elnyűhetetlenek.

A kulcskészletek nagy része egyébként hagyományos matt felületkialakítású, de esztétikailag is különös élményt nyújtanak a tükör polírozott készletek. Egy-egy kulcskészlet  olyan szép, hogy kifejezetten  ajándéknak szánt díszcsomagolásban is kaphatók. A krómozott díszcsomagolású kulcskészletet valószínűleg bármelyik barkácsoló szívesen fogadná, aki szereti a minőségi szerszámokat. 

Tovább a TRUPER termékekhez...

Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Összehasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás