Részletes információkTwitter profilInstagram profilYoutube profilFacebook profil
Makita - Felhatalmazott Online Partner
1149 Budapest, Egressy tér 11/B.Tel.: +36 1 870 0870
Professzionális Makita gépek nagy választékban
Az Ön kosara jelenleg üres!
Az Ön kosara jelenleg üres!
Belépés / RegisztrációHasználja ki a lehetőségeket!

Technológiák

Könnyűsúllyal
a nehézsúlyban

Egy forradalmi akkumulátor technológia

 

Egy forradalmi akkumulátor technológia
Az egyedülálló hatékonyságnak és a könnyű súlynak köszönhetően a Makita lítiumion akkumulátorai piacvezető szerepet töltenek be, bármilyen munkáról legyen is szó. Mérnöki kiválóság, részletekig kiterjedő minőség jellemzi az új lítiumion akkumulátorokat, melyet minden Makita terméktől elvárhat. A hosszabb-tartós használatot biztosító lítiumion akkumulátorok 40%-al könnyebbek, mint a hasonló Ni-MH akkumulátorok. Olyan magas energiasűrűségű technológia jellemez minden lítiumion akkumulátort, ami 430%-al nagyobb hatékonyságot eredményez a hagyományos Ni-Cd akkumulátorokkal szemben. A fejlesztéseknek köszönhetően az akkumulátor élettartama is jelentősen megnőtt, akár egy hosszabb használaton kívüli időszak után is képes ugyan azt a hatékonyságot biztosítani.

Könnyű súly és összetettség
A lítiumion akkuk és a hagyományos Ni-MH vagy Ni-Cd akkumulátorok közt legszembetűnőbb a súlykülönbség, ami két tényezőnek köszönhető: az anyagok összetételének és a műszaki sajátosságoknak.

A lítium ion akkumulátor az ionok mozgási energiáját használja elektromos energia előállításához. A lítium a harmadik legkönnyebb elem, ezáltal jelentős súlymegtakarítást eredményez a nehezebb fémeket használó akkukkal szemben. A Li-Ion energiasűrűsége kétszerese a szabványos Ni-Cd-nak, ezért kevesebb cellára van szüksége a megfelelő feszültség eléréséhez, ebből kifolyólag ez a súlymegtakarítás garantált.

Nagyobb erő, kisebb súly
A súlymegtakarítás azt jelenti, hogy a Makita egy 18V-os akkumulátor hatékonyságát lehet elérni egy 12V-os akkumulátor súlyának a megfelelőjéből.

Hosszabb élettartam, megbízható működés
A lecsökkentett súly nyilvánvaló hatásokat eredményez a felhasználók számára. Egy Li-Ion akkumulátorral működő gép csökkenteni fogja az eszköz összsúlyát - pozitív hatást gyakorolva a felhasználó biztonságára és hatékonyságára. Az akkumulátort úgy alakították ki, hogy a géppel való összeillesztést egy vékony csúsztatható befogadófej biztosítja, mely maximális biztonságot nyújt.

 

Optimális töltés
A Li-ion akkumulátorok optimális töltéséhez nélkülözhetetlen a megfelelő hőmérséklet. A Makita gyorstöltői ventilátoros hűtőberendezéssel vannak ellátva, ez teszi lehetővé az akkumulátorok gyors töltését úgy, hogy a folyamat ne menjen az cellák élettartamának a rovására.

LXT töltési ábra1

Hosszabb működési idő a beépített chipnek köszönhetően

LXT akkumulátor chip

A Makita 18 és 14,4V-os Li-ion akkumulátorai egy speciális chip-vel vannak ellátva, melyek rögzítik az akkucellák használati adatait.

LXT töltő processzora szemléltetés

 

A Makita gyorstöltői egy speciális processzorral vannak szerelve, ami értelmezi az akkumulátor chipjének adatait, ezáltal optimálisan tölti fel a cellákat. Mivel a cellák mindig optimálisan töltődnek, az akkumulátor élettartama is jóval hosszabb lesz.

Kiegyensúlyozott töltés, optimálisan töltött akkumulátorok

LXT kiegyensúlyozott töltés ábra

A bal oldali ábra szemlélteti, hogy a beépített chip, és processzor segítségével a Makita akkumulátor hogyan tölti fel a cellákat. A jobb oldali ábra egy konkurens cég chip nélküli akkumulátorát mutatja, mely a chip segítségével rögzített információk hiányában nem kiegyensúlyozottan töltődik fel, ezáltal drasztikusan csökken az élettartama

18V és 14,4V LXT akkumulátorok és paramétereik

BL185045 perc töltés

18V Lithium-ion 5,0Ah (BL1850)

18V; 5,0Ah; 90Wh Li-ion akkumulátor. Töltési ideje mindössze 45 perc, súlya 650g, ami megegyezik a 4,0 és 3,0Ah akkuk súlyával.

 

BL184036 perc töltési idő18V Lithium-ion 4,0Ah (BL1840)

18V; 4,0Ah; 72Wh Li-ion akkumulátor. Töltési ideje 36 perc, súlya 650g, ami megegyezik az 5,0 és 3,0Ah akkuk súlyával.

 

BL183022 perc töltési idő18V Lithium-ion 3,0Ah (BL1830)

18V; 3,0Ah; 54Wh Li-ion akkumulátor. Töltési ideje mindössze 22 perc, súlya 650g, ami megegyezik az 5,0 és 4,0Ah akkuk súlyával.

 

BL143022 perc töltési idő

14,4V Lithium-ion 3,0Ah (BL1430)

14,4V; 3,0Ah; 43Wh Li-ion akkumulátor. Töltési ideje mindössze 22 perc.

 

Kompatibilis töltők 18V és 14,4V Li-ion akkumulátorokhoz

DC18RC DC18RD DC18SE DC18SF

DC18RC

DC18RD

DC18SE

DC18SF

10,8V és 7,2V LXT akkumulátorok és paramétereik

BL101350 perc töltési idő

10,8V Lithium-ion 1,3Ah (BL1013)

10,8V; 1,3Ah; 14Wh Li-ion akkumulátor. Töltési ideje 50 perc.

 

BL701030 perc töltési idő

7,2V Lithium-ion 1,3Ah (BL1013)

7,2V; 1,0Ah; 7Wh Li-ion akkumulátor. Töltési ideje 30 perc.

 

Kompatibilis töltő 10,8V és 7,2V Li-ion akkumulátorokhoz

DC10WA

DC10WA

18V-os Li-ion akkumulátorok kompatibilitása Makita gépekkel

A 18V-os Li-ion akkucsalád legújabb tagjai, a 4,0Ah-s BL1840 és az 5,0Ah-s BL1850 használhatók a már meglévő 18V-os akkus Makita géppel, ha:

  • A gépnek fekete csatlakozója van, és található rajta csillag

  • A gépnek sárga csatlakozója van, és található rajta csillag

  • A gépnek sárga csatlakozója van

Akkuk kompatibilitási ábrája

Etalon
a vibrációcsökkentésben

Az AVT technológiával szerelt Makita gépek elismerést és tekintélyt vívtak ki
a felhasználóik körében. A legújabb H&S szabályoknak megfelelően nagyobb
figyelmet kapott a felhasználó védelme, a gép hatékonysága, és a szolgáltatás
tökéletesítése.

 

Elsődleges védelem
Az AVT szerkezet működési elve, hogy a levegőt áthelyezi egy kamrába, ahol cserébe ellensúlyt tol a dugattyúval szembe, ezáltal kioltja azt a rezgést, amit a dugattyú különben létrehozott volna.

Másodlagos védelem
A rezgéselnyelő markolatok szintén hatékony eszközei a vibrációcsillapításnak

AVT működési ábra 1 AVT működési ábra 2

Rezgéselnyelő fogantyú
Ahogy a fogantyú a motorháztól rezgést kap, a markolat a beépített labdaízület segítségével minden irányba elmozdul, a gumitompítók elnyelik ezt a mozgást és közben lecsökkentik a rezgéseket.

Vibrációcsökkentő oldalmarkolat
Ahogy a vibrációcsökkentő oldalmarkolat rezgést kap a gépről, egy labdaízületnek köszönhetően a rezgések kicsapódnak. A gumiborítású fogantyú elnyeli a rezgéseket a markolat és a gép között.

 

Példák vibrációcsökkentési megoldásokra:

AVT működési ábra 1 AVT működési ábra 2

1. Vibráció csökkentése
Az AVT, a rezgés-csökkentő technológia, arra használja a beépített ellensúlyokat, hogy jelentősen lecsökkentse a káros rezgéseket fúró-, véső- vagy bontókalapács használata esetén.

2. Fordulatszám
A csökkentett fordulatszám csökkenti a gép által keltett rezgéseket, ezáltal óvva a felhasználó testi épségét.

1. Vibráció csökkentése
Az AVT szerkezet működési elve, hogy a levegőt áthelyezi egy kamrába, ahol cserébe ellensúlyt tol a dugattyúval szembe fekvő irányba, ezáltal kioltja azt a rezgést, amit a dugattyú különben létrehozott volna.

2. Fogantyú rezgéselnyelése
A rezgést elnyelő markolat szintén a felhasználó védelmére szolgáló hatékony eszköz

 

 

   

 

A Makita majd 10 éves tapasztalata a szénkefe mentes motorok fejlesztésében kiemeli vetélytársai közül. Az elmúlt 10 évben bebizonyosodott, hogy a szénkefe mentes motoroknak nemcsak létjogosultságuk van a szerszámgépek gyártásában, de hatékonyságuk messzemenően felülmúlja szénkefés elődeikét.


BL motor szemléltetésMásféleszer hosszabb munkaidő
A Makita szénkefe mentes motorjai precíziós gyártástechnológiával készülnek, ami legalább másfélszeres hatékonyságot eredményez a szénkefés motorokkal szemben. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy egy teljesen feltöltött 18V-os Li-ion akkumulátor egy szénkefe mentes motorral hajtott gépet legkevesebb másfélszer annyi ideig működtet, mint azonos körülmények között szénkefés riválisát.

A szénkefe mentes szerszámgépek nemcsak nagyobb hatásfokkal dolgoznak, de, a Li-ion akkutechnológiának köszönhetően, a töltésük is kevesebb ideig tart. Példának okáért a 18V-os 3,0Ah Li-ion akkumulátort csupán 22 percig kell tölteni, de még az 5,0Ah-s is 100%-ra töltődik 45 perc alatt.

LXT termékcsalád
Mivel a Makita a szénkefe mentes gépcsaládot az LXT termékpalettán belül vezette be, ezért az összes szénkefe mentes gép gyári akkumulátora több, mint 100 másik szerszámgéppel lesz kompatibilis.

Kisebb súrlódás, nagyobb nyomaték
Mivel a szénkefék okozta súrlódással nem kell számolni, ezért a szénkefe-mentes motorok lényegesen nagyobb nyomaték leadására képesek. Mivel ezek a motorok nagyobb nyomatékot adnak le, kevesebb energiára van szükségük a működésükhöz, hogy azonos hatásfokot elérhessenek. A szénkefék hiánya a szükséges szervizelések előfordulását is drasztikusan megritkítja. A szénkefe mentes motorok többnyire nem igényelnek karbantartást, így a gép használójának is több ideje marad.

 

SZÉNKEFE MENTES TERMÉKCSALÁD

KEVESEBB KARBANTARTÁS | NAGYOBB HATÁSFOK | HOSSZABB ÉLETTARTAM

BL termékcsalád


 

Fokozott por és cseppvédelem kültéri munkákhoz, vagy extrém körülményekhez

XPT termékfotó Az XPT technológia egy fokozott szigetelési eljárás, melyet a Makita előszeretettel használ azon modelljein, melyek potenciálisan lehetnek kitéve extrém munkakörülményeknek, vagy gyakori a kültéri használatuk. Az XPT technológiával gyártott gépeknél a kritikus alkatrészek le vannak szigetelve, így ha még víz is jut a gépházba, az az erre tervezett miniatűr elvezetőcsatornákon keresztül ki is folyik anélkül, hogy a lényeges alkatrészeket károsítaná. Ez az eljárás fokozottan ellenállóvá teszi a gépet az időjárás viszontagságaival szemben, ellenállóbb lesz az esőnek és a pornak.

XPT ábra 1

A géptest kis elvezetőcsatornákkal rendelkezik, amin keresztül a bejutott víz távozhat. A képen látható gép motorja alaposan szigetelve van minden oldalról, így minimalizálva a por és víz bejutását.

XPT ábra 2

Még ha víz is jut a géptestbe, az elektronika alatt vastag szilikon szigetelőréteg található, mely megakadályozza a víz továbbjutását, és kivezeti a vizet a legközelebbi nyíláson, jelen példában az indítógomb alatt.


 

Professzionális vibrációcsökkentés láncfűrészekben

A láncfűrészekkel és egyéb motoros kültéri gépekkel való folyamatos munka nagyon megterhelő az emberi test számára. Több óra használat után a munkagép egyre kényelmetlenebb, és munkaanyagtól függően egyre több rezgést közvetít használója felé, ami nemcsak balesetveszélyes, de hosszú távon az egészségre is ártalmas.

Ezeknek a megelőzésére fejlesztette ki a Makita az M2M rezgéscsökkentő rendszert, mely két különálló egységként kezeli a gépet, így küszöbölve ki a lehető legtöbb rezgést munkavégzés közben.

M2M ábra

Maximális erő, minimális terhelés
Az M2M rendszerű láncfűrészeknél a lánc, a láncvezető és a motor egy egységet alkot, ami rugók és egyéb rezgéselnyelő  elemek segítségével kapcsolódik a markolathoz. Ez a módszer a tesztek alapján lényegesen hatékonyabbnak bizonyult, mintha egy sima rezgéscsillapított markolatot szereltek volna a láncfűrészre, az átvitt rezgés nagyságrendekkel csökken.

Ez a hatékony rezgéscsökkentés minimalizálja az emberi testre ható rezgést és terhelést, biztosabb tartást ad a láncfűrészhez, amit ezáltal biztonságosabban is tudunk kezelni.


 
Megbízható és környezetkímélő Makita mini 4 ütemű motorok

A Makita MM4 ütemű motorjainak legfőbb előnyei: magas teljesítmény, kis méret, alacsony súly, csökkentett károsanyag-kibocsátás, minimális működési költség, halk üzem, könnyű karbantartás.

MM4 belső nézetNagy teljesítmény, kompakt méret
Egy egyedülálló kenésrendszernek köszönhetően a Makita sokkal kompaktabb méretű motorokat képes gyártani versenytársainál. Ezek a motorok teljesítményben és nyomatékban is közel azonosak paramétereikben megegyező kétütemű társukéval. A gyártás során magnézium ötvözetet használnak, ennek köszönhetően a Makita által legyártott motorok könnyebbek vetélytársaiknál.

Hasonló, piacon jelenlévő négyütemű motorokkal összehasonlítva a Makita mini négyütemű motorjai 20-30%-kal erősebbek. Ez nemcsak a motor kimagasló hatásfokának köszönhető, de az olyan újításoknak is, mint az apró méretű gyújtógyertya vagy az egyedülálló kenésrendszer.

Ezen újításoknak köszönhetően az MM4 motorral szerelt fűkaszák kiválóan teljesítenek lejtős területeken, árokpartokon, folyópartokon, vagy akár egy szőlőhegyen. A dőlés hatására egy mechanikus rendszer automatikusan olajat pumpál a motorba, ezzel elősegítve a hatékony kenést, és így megnövelve a gép élettartamát.

Károsanyag piktogramAlacsony károsanyag kibocsájtás
A korábbi kétütemű motorokhoz képest a Makita MM4 motorjai drasztikusan kevesebb károsanyag kibocsájtási értékkel rendelkeznek, olyannyira, hogy a szigorú nemzetközi elvárásoknak is megfelelnek, mint a CARB Tier3 (USA, Kanada) vagy EU2 (Európa)


MM4 megtakarítási ábraAlacsony fenntartási költség
Összehasonlítva egy 24,5cm3 MM4 motorral szerelt Makita fűkasza fogyasztását, egy paramétereiben azonos, kétütemű motorral szerelt modellel szemben a négyütemű gép fejhosszal viszi a pálmát. Akár 40%-kal kevesebb üzemanyag elegendő azonos mennyiségű munka elvégzéséhez az MM4 motornak, nem is beszélve arról, hogy nem kell bajlódni az üzemanyag keverésével, amivel időt spórolhatunk meg.

Könnyű karbantartás
A Makita MM4 motorjai ólommentes benzinnel működnek, így nincs szükség sem az üzemanyag keverésére, mint kétütemű elődeinél, és nem kell bajlódni az üzemanyag leengedésével sem a gép használata után.

Halk üzemmód
Alacsony zajszintjének köszönhetően a négyütemű motorral szerelt modellek könnyebben használhatók csendesebb helyeken, mint például parkokban vagy lakott területen


 

Easy Start gépEgy rántással indítható rendszer

A Makita Easy Start rendszer lényege, hogy egy kiegészítő rugó segít az indításban, amely akkor kezd működni, amikor a berántózsinór megfeszül. Elég egy óvatos húzás amikor a lendkerék nyugalmi állapotban van, a kisegítő rugó munkába lép. Így a motor beindításához nem egy nagyon erős rántás, hanem egy óvatos húzás is elegendő.

Makita
NEO
Maktec
DOLMAR
STANLEY
Milwaukee
Virutex
Stabila
MASTER
Leica
STEINEL
OLFA
SOLA
KREATOR
Truper
Fiskars
geo FENNEL
Leatherman
Kapriol
Gorilla
Mafell
CMT
Diatech
A megjelenített árak tartalmazzák az ÁFA-t. GépDepo, a MAKITA WEBSHOP - Kiemelt Makita szerszámgép, tartozék webáruház és szakkereskedés - Makita, Maktec, Dolmar gép és tartozék - Fiskars kerti szerszám - Stabila mérőeszköz - OLFA kés, penge - Kreator tartozék - Akciók, extra Ajánlatok, Nagyvásárló Projekt.
KARRIER|Katalógusok|Videók|ÁSzF|Adatvédelem|MasterPass|3 év extra garancia|Szolgáltatásaink|Sok a kérdése?|Üzenetküldő
Hasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás

Egyéni ajánlat

Rendelés feldolgozása
Rendelés feldolgozása
Rendelés feldolgozása