Sövények, cserjék és a bokrok nyírása

Ha a bokrok, cserjék levelei sárgulni kezdenek, lehajlanak az ágaik akkor ideje visszavágni őket. Ha nem vágjuk vissza őket, azzal akár maradandóan károsodásodhatnak.
Nilfisk és Fiskars termékek a hatékonyabb kerti munkavégzéshez

Sövények

A sövényeket utoljára ősszel kell visszavágni a korhadás megelőzése érdekében. A lombos sövényeket csak annyira vágjuk vissza, hogy ne keletkezzenek lyukak, mivel ezek a tél során nem nőnek be. A ráhullott leveleket is el kell távolítani a sövényről, hogy elegendő levegőhöz és napfényhez jussanak. Így elkerülhetjük a korhadást is. A Makita bokor és sövényvágó gépeivel hatékonyan, gyorsan és kevesebb fáradtsággal végezhetjük el kertünk téli felkészítését.
Makita-sövényvágókMakita akkus sövényvágók könnyabb munkavégzésért  

Fű, pázsit

A hó, a hideg és a szórt gyenge napfény kedvezőtlenül hat a gyepre. Ezért a hideg időszak kezdete előtt némi kényeztetésre van szüksége. Az ősszel lehullott leveleket el kell távolítani a gyepről mivel a rajta hagyott levelek elveszik a fényt, így száraz, barna foltok alakulhatnak ki. Általában november közepén esedékes az utolsó fűnyírás. Ne nyírjuk a füvet túl rövidre, a jobb napfény hasznosítás érdekében.
Makita akkus kerti gépeia tökéletes kertért

Ősszel gyep/mű trágya alkalmazása is javasolt. Az őszi trágyázáshoz alacsony nitrogéntartalmú és magas káliumtartalmú terméket válasszunk. A megnövelt káliummennyiség megerősíti a pázsitot, és javítja ellenálló képességét a faggyal szemben. Ősszel a hagyományos gyeptrágyák a magas nitrogéntartalmuk miatt gyorsabban növő fű érzékenyebb a faggyal szemben, ezért káros hatású lehet.

Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Összehasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás