A fűnyíró vágószélessége – minél nagyobb, annál jobb, vagy mégse?



Egy fűnyíró vásárlásakor az egyik legelső és legfontosabb szempont, amit szem előtt kell tartanunk, hogy mekkora az a terület ahol használni szeretnénk. Felesleges egy kis kertbe fűnyíró traktort venni, minthogy egy hatalmas területre sem elég egy kisebb teljesítményű fűnyíró gép.
  • Kis, főként tagolt gyepre a kisebb, fordulékonyabb, könnyebb elektromos fűnyíró az előnyös.
  • Nagy területre a nagy vágószélességű benzinmotoros fűnyíró a jó választás a gyors vágás miatt.
  • A fűnyíró kínálatunkban a legkisebb a ELM3310 elektromos fűnyíró, 33 cm vágószélességgel rendelkezik, és 400 -ig ajánljuk.
  • A legnagyobb benzinmotoros fűnyíró (ha a traktor méretűeket nem számítjuk bele) a PLM5102, 51 cm munkaszélességű benzinmotoros fűnyíró, ami 2000  füvet tud gond nélkül kezelni.
  • A fűnyírótraktor kb. 8.000 -es területig ajánlott.

Elektromos fűnyírók

Az elektromos fűnyírók inkább kisebb vagy közepes méretű területre ajánlottak, főként ha az adott kert, illetve füves terület viszonylag sima, egyenes, és nem ütközünk lépten nyomon akadályokba munka közben. Abszolút előnyük azonban, hogy olcsóbbak, mind a vételár, mind pedig a karbantartás tekintetében, kezelésük lényegesen egyszerűbb. Nem elhanyagolható, hogy üzemeltetésük jóval halkabb, más motoros fűnyíró gépekkel szemben.

Benzinmotoros fűnyírók

A benzinmotoros fűnyíró nagy hajtóerővel, és nagy forgatónyomatékkal rendelkezik, ez gyors nyírást tesz lehetővé. A benzinmotorosa fűnyíró tartós emelkedőn való használata nem tesz jót a motornak. Nagy szintkülönbséggel rendelkező telkek esetén csak az elektromos fűnyíró jöhet szóba. (A porlasztó nem tudja megfelelően ellátni a motort keverékkel, mivel a karburátorban a benzin mindig vízszintbe áll, és nem követi  a porlasztó  nagy dőlésszögét.)

Összefüggő területen jól jön az önjáró fűnyíró, mert nem nekünk kell tologatni, hanem a hátsó kerék hajtás tolja előre. 1-2 órás fűnyírás után már jól jön ez a szolgáltatás.

Fűnyíró traktorok

Minél nagyobb egy fűnyíró, annál nagyobb a beépített motor teljesítménye és annak leadott nyomatéka. Valamennyi MakTrac modell Briggs & Stratton vagy Honda gyártmányú motort kapott. Mindegyik modellel öröm dolgozni. Sem kellemetlen szag, sem hangos zajszint nem befolyásolja a munkavégzést. A gépek alacsony fogyasztásúak és megfelelnek  minden hatályban lévő károsanyag-kibocsátásra vonatkozó előírásnak.

Nézze meg, mekkora terület (m²) nyírásához szeretne fűnyírót, és keresse meg webáruházunkban a megfelelőt.

Tovább a fűnyírókhoz a webáruházba...

Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Összehasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás