a tarolas_fontos_dolog

A mai háztartások kellékeihez éppen úgy hozzátartoznak az alapvető szerszámok, mint kabáthoz a gomb. - a barkácsolni vágyó, vagy profi felhasználókról nem is beszélve -

Addig nincs is baj, míg egy szerény csavarhúzó készletnek, kombinált fogónak, kalapácsnak kell az egyik fiókban helyet biztosítani. Ám ha a készlet állandóan újabb darabokkal bővül, előbb-utóbb már nem fér el a fiókban.
A szerszámoknak kétségkívül tárolóhely kell, mégpedig a gyarapításuknak megfelelően egyre több, helyük pedig a szerszámosládában, szerszámtárolóban van. Ezt magunk is elkészíthetjük, ám ha nem akarunk erre időt fecsérelni, készen is megvásárolhatjuk a céljainknak megfelelőt. Most ezekből adunk némi ízelítőt.

tarolas_szerszamok

Az biztos, hogy a kéziszerszámok és a gépek tárolásához más és más típust kell választanunk. Különböző méretű szerszámtároló közül válogathatunk, attól függően milyen kaliberű szerszámaink vannak, inkább kisebb és preciziós munkaeszközöknek keresünk helyet, vagy nagyobb és vaskosabb kéziszerszámokat szeretnénk elhelyezni!

Ha szeretnénk kötőelemeket és csavarokat, anyákat, szögeket is tárolni, akkor válogathatunk egyszerű szortimenterek közül. 

Előfordulhat, hogy speciális igényünk van és a szerszámokat, a csavarokat is szeretnénk egy helyen tárolni. Erre is vannak megoldások!

Számos szerszámos láda közül válogathatunk. Ezek főként műanyagból készültek, ötletes kialakításúak, és nem is kerülnek túl sokba. Ha az otthoni javításokhoz, barkácsoláshoz használt szerszámkészletünk még nem túl bőséges, célszerű egy készen vásárolt dobozba zárva tárolni, hiszen így mindent egy helyen megtalálunk, és túl sok helyet sem foglalnak el. Egy megfelelő szerszámos láda még a jól felszerelt barkácsműhelyben sem haszontalan, hiszen az adódó helyszíni munkákhoz szükséges szerszámokat reklámszatyor helyett ebben szállíthatjuk a tetthelyre!

tarolastechnika_melyiket_valasszuk
tarolastechnika_melyiket_valasszuk

Sok hasonló változat van forgalomba, márkáik eltérőek, adottságaik viszont hasonlóak.
Az áruk nagyságtól és gyártmánytól függően 2490 -119.930 Ft között változhat. Anyaguk általában rugalmas műanyag, de akad közöttük néhány fémből készült is; ezek bizony elég tartósak, és drágábbak is. A műanyag ládák könnyűek, de törés esetén nem, vagy csak nehezen javíthatók. Szerencsére a pántjaik nincsenek különösebben igénybe véve, fedélreteszeik pedig ideálisan kialakítottak. Néhány erősebb kivitelű, speciális műanyagból készült tároló hasonló adottságokkal rendelkezik, mint a fémerősítésű tároló.

Vásárolhatunk kombinált funkciójú szerszámos ládát is, amelyet szükség esetén zsámolyként, sőt jobb híján aprócska munkapadként is használhatunk. Igaz, hogy csak mellé térdelve fűrészelhetünk a tetején, viszont szerelőzsámolyként pont megfelelő a magassága. Az egyszerűbbhöz csak egy szerszámos tálca tartozik, és a zsámolyládába nem sok szerszámot rakhatunk, de a legtöbb otthoni munkához ez is megteszi. Ennek jobban kihasználható változata csak annyiban tér el az előzőtől, hogy kicsit mélyebb, így a kiemelhető szerszámos tálca alatt több szerszámnak jut hely. A teteje pedig leemelhető, átlátszó fedelekkel ellátott rekeszeiben kisebb szerelőkulcsokat, csavarhúzókat stb. továbbá apró szerelési anyagokat tárolhatunk!

tarolas_mobil_padok

Az igényesebb kézi szerszámgépek csomagolásához hasonló a barkácsgépes készenléti doboz, vagy rakásolható koffer család. A gépet kúpos szivacspárna rögzíti rugalmasan a dobozba, avagy előre kialakított formába helyezhető a gép, amelynek a szétnyíló másik fedelében a géptartozékok és apróbb szerelési anyagok számára rekeszes tároló van.
A számunkra becses szerszámgép mindenképpen megérdemel egy ilyen készenléti dobozt, és így a tartozékait sem kell soha keresgélnünk. 

A szerszámos ládák mellett szükségünk lehet olyan kis rekeszes tárolókra is, amelyekben szegeket, csavarokat, egyéb apró szerelési anyagokat tárolhatunk, mégpedig egy helyen.

Kedvünkre válogathatunk az álló, fekvő, széles, keskeny, kihúzható fiókos, táska formájú tárolók között, a céljainkra bármelyik megfelel, csak a helyigényükre kell odafigyelnünk. Minden szerszám megérdemel egy rendes helyet, ahol használat után biztonságosan tárolható! Nézz körül a kínálatunkban! Tovább a szerszámtárolókhoz!

szerszamtarolok

forrás: ezermester.hu / tárolás

Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Összehasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás