Olvashatjuk Petőfi Sándor azonos című versében, de valóban nyakunkon az ősz, egyre hűvösebb az időjárás, száradnak el a növények, közeleg a tél…

Itt van az ősz, itt van újra


Bokrok és fák visszametszése

Amennyiben cserjéid sárgulásnak indulnak, fáid ágai lehajlanak, mindenképpen vágd vissza őket, amennyiben ezt elmulasztanád, annak drasztikus következményei lehetnek, kiszáradhat a növényzet.  A bokrokat, cserjéket körülbelül a méretük negyedére kell visszavágni. Ezek a termékek formatervezett, praktikus kialakításuknak köszönhetően megkönnyítik a kerti- és ház körüli teendőinket.

Metszőollók

Erre a linkre kattintva elérheted webáruházunk metszőollókészletét.

Gyepszellőztetés

Az elhalt részek eltávolításával, és a gyökerek „szabdalásával” visszaállítod a felső rétegek víz-átjárhatóságát, ösztönzöd a pázsitot a megújulásra, dúsulásra. A nyáron magasabbra nyírt füvet ősszel kell leszorítani. Ilyenkor előkerülnek az elhalt sárga aljrészek, ami nagyon csúnya tud lenni. 

gyepszellőztetés mesterei - Makita UV3200 és UV3600 modell

Bővebben itt olvashatsz a gyepszellőztetés rejtelmeiről és a Makita UV3200 és UV3600 gépeiről.

Sövényvágás

A sövényeket ősszel kell visszavágni, hogy a nedvesség felgyülemlésével, megelőzd a korhadást. A lombos sövényeket csak annyira vágd vissza, hogy ne keletkezzenek lyukak, hiszen ezek a télen nem nőnek be, és a sövény hézagosnak tűnik majd. A lehullott faleveleket is el kell távolítanod a sövényről, mivel nem jut elegendő friss levegőhöz és napfényhez, ezáltal korhadásnak indulhat.

Az elektromos sövényvágóink gyermekjátékká teszik a fáradalmasnak tűnő kerti munkát.

(Szöveg: gardena.com; kép: gepdepo.hu)

Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Összehasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás