tavaszi_kerti_munka_fiskars

A tavasz első és legfontosabb feladata az ágyások felásása, vagyis maga a talajlazítás. Ha már szépen kizöldült a kert, kezdjük el kigyomlálni a kertet, és ha szükséges szórjunk ki komposztot, vagy érlelt marha vagy más istállótrágyát. Ezeket bármelyik kertészeti árudában vagy nagyobb lerakatban beszerezhetjük.

A talajlazításhoz érdemes tartós és strapabíró szerszámot választani. A Fiskars kiváló megoldásokat kínál ehhez a feladathoz is! Az ergonomikus ásóval és villával a munkát természetes tartásban végezhetjük. A hosszú nyél és a 40°-os emelési szög minimálisra csökkenti a hát és vállizomzat terhelését, a markolat természetes tartást biztosít a kéznek.

A nyél réteges szerkezetű: az acél belsőt biztos fogású műanyag bevonat fedi, mely egyben a hideg ellen is szigetel. A nyél 17°-ban hajlított, így a kéz természetes tartásban lehet. A fejeket a tartósság érdekében hegesztéssel rögzítették a nyélhez. Az ásólap élezett, hogy könnyebben hatoljon a földbe. Ez a minőség hűen tükrözi a Fiskars termékeire vonatkozó elvárásainkat! Tovább a kerti szerszámokhoz!

tavasz_ultetokanal_fiskars

Tavasszal ültethetjük az első virághagymákat, amelyek majd nyáron fognak kertünkben pompázni, ilyen pl. a dália, a kardvirág, és alstromélia, frézia. Takarítsuk le a kerti utakat, javítsuk ki az esetleges hibákat, vagy azokat a helyeket ahol a téli fagy kárt tett az utakban.

tavaszi_kerti_kep

Ne felejtsük el, hogy ha magvetéssel szeretnénk növényeket szaporítani kertünkbe, most kell elkezdeni fagymentes helyen a magok vetését, és palánták előnevelését. Az időjárástól függően március és április végén már ültethetjük az idei zöldborsót, és néhány hidegtűrő növényt, de a muskátlival, és az egynyári növényekkel mindenképp várjuk meg a 15-18 fokos meleget, mielőtt kitennék őket a szabadba.

Előfordulhat, hogy nagyobb elhalt ágak és növényi részek is eltávolításra szorulnak. Kényelmes és gyors megoldás lehet az akkus láncfűrész használata. Ehhez a munkához is kiválóan alkalmas a Makita legújabb akkumulátoros láncfűrésze a DUC353-as modell. Erről a láncfűrészről érdemes tudni, hogy hatékonysága megegyezik egy 30 cm3-es benzinmotoros láncfűrész hatékonyságával.
A láncfék, a változtatható sebességű kapcsoló, és a magas minőségű kidolgozottság teszi egyenértékűvé a benzines láncfűrésszel. Nézz körül a tavaszi gépkínálatunkban, ahol nem csak a láncfűrészekből válogathatsz, hanem fűkaszákból, fűnyírókból, magasnyomású mosókból, sövényvágókból és egyéb kerti gépekből!

asas_tavasszal_fiskars hagymas_novenyek makita_akkus_lancfureszek

forrás: kertvarazsmagazin.hu

Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Összehasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás