MILYEN FŰNYÍRÓT VÁLASSZAK? OLYAN SOKFÉLE VAN! 

Ha fűnyírót szeretnénk választani, érdemes a legfontosabb kérdéseket magunknak feltenni! 
Milyen energiával működjön a gép?

Érdemes szem előtt tartani, hogy a benzines gépek egyre inkább háttérbe szorulnak, helyettük az elektromos 
és akkumulátoros gépek hódítanak teret! Kiemelendő, hogy ezeknél a gépeknél az üzemeltetés költsége és a karbantartás is 
kedvezőbb lehet és a környezettudatosság is fontos szempont, hiszen a károsanyag kibocsájtás mértéke egyre fontosabb kritérium! Ha eldöntöttük a fenti kérdést, jöhet a következő!
Milyen vágás szélességű gépet részesítünk előnyben? Érdemes tudni, hogy a nagyobb vágási szélességben
dolgozó fűnyírógépek általában nehezebbek is tömegre. Ezen nem kell meglepődnünk, hiszen a szélesebb vágókés, nagyobb teljesítményű motort és nagyobb felépítményt igényel. Természetesen a fűgyűjtő is nagyobb, hiszen többet vág, nagyobb területre szánják. Elmondhatjuk, hogy a kisebb kertekben kényelmesebben használhatók a keskenyebb és könnyebb fűnyírók. Könnyebben tudunk menőverezni is és a fűgyűjtő sűrűbb űrítése sem okoz gondot, hiszen nem kell nagy területen mozognunk. Nyilván ha nagyobb területre szeretnénk választani, ahol sokat kell sétálni a géppel és a fűgyűjtő kosárnak is előnyös a nagyobb kapacitása, akkor nem kérdéses, hogy robosztusabb és erősebb gépet kell választanunk! Itt már olyan szempontokat is mérlegelnünk kell,
hogy milyen magasan állítható a vágási magasság, nagyobb kerekek vannak e, illetve a készülék rendelkezik e önjáró funkcióval? 
Ezek az extra tulajdonságok nagyban segítik a fűnyírást, ha nagyobb zöldterület gondozása a cél! Bátran nézzük meg a fűnyírók adatlapját, amiben a vágási szélesség, önjáró funkció, fűgyűjtő kapacitása, vágási magasság állítása szerepel!
Ha nagy a terület és nem szeretnénk erőkifejtéssel tolni a fűnyírót, érdemes önjáró funkcióval rendelkezőt választani. 



Az alábbi táblázatban tájékozódhatunk, hogy az adott akkumulátoros fűnyíró milyen akkuval, milyen kaszaházzal, esetlegesen önjáró funkcióval vagy extra mulcsozási funkcióval rendelkezik? Ha nagy terület gondozása a feladat és nem szempont a fű összegyűjtése, akkor választhatunk a kaszálékot oldalra kidobni képes fűnyírót is! 
Egy fontos dolog, ha a paramétereket nézed! Az egy töltéssel lenyírható fűfelület nagysága nem egyezik meg a maximális vágási terület nagyságával! Az egy töltéssel levágható fűfelület mérete függ a fű magasságától, típusától és nedvességtartalmától! Természetes, hogy egy magasabb, sport, vastagszálú gyep gondozása több energiát igényel, mint egy vékonyszálú, alacsony magasságú, száraz fűféle lenyírása. Míg az előbbinél többet kell töltenünk az akkukat, az utóbbi esetén kevesebbet. 







Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Összehasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás