Makita benzinmotoros láncfűrészek

A Makita benzinmotoros láncfűrészek felhasználásuk szerint három, hobbi, farmer és profi kategóriába sorolhatóak. Vásárlás előtt ezt legalább annyira érdemes figyelembe venni, mint a gép vételárát. Sokan tévesen gondolhatják, hogy a gép mérete, illetve a láncvezető hossza határozza meg, hogy az mely kategóriát képviseli. Az alábbiakban néhány információ, hogy melyik, milyen felhasználásra javasolt.

Hobbi kategória



HOBBI

Hobbi kategóriába sorolt láncfűrészek azon felhasználóknak javasoltak, akik kizárólag a házkörüli vágásokat végzik, udvarokban, kertekben, illetve saját célra használt téli tüzelőjüket szeretnék összevágni, összességében napi néhány órás használattal. Legyen az ágfa, vagy akár vágásérett rönk. „hobby” kertekben is kiválóan alkalmas hasonló feladatokra, ahol nem, vagy csak nehezen oldható meg az elektromos hálózat telepítése. 

Az ebben a kategóriában ajánlott gépek több, a végfelhasználóknak kedvező tulajdonságokkal vannak felruházva, melyek nagyban segítik a gép indítását („Easy Start”, üzemanyag pumpa), használatát (fémrugós rezgéscsillapítás, állítható olajszivattyú), és karbantartását (szerszámmentes vezető és lánc csere, egyszerű és gyors levegőszűrő tisztítás/csere). Mindezek és még számos pozitív tulajdonság, melyek lehetővé teszik, hogy azok a felhasználók is könnyedén használhassák a fűrészgépeket, akiknek ez nem mindennapi tevékenységük. Ajánljuk a gépek mellé szállított leírások áttekintését. Úgy, azok betartása mellett legalább olyan tartós gépet tudhatnak magukénak, mint ipari felhasználásban a „Profi” gépek használói.

Farmer kategória



FARMER


Farmer kategória, minden olyan felhasználónak ajánlott, akik még nem fő foglalkozásként tevékenykednek fával, favágással, ellenben a „Hobby” felhasználókhoz már nem sorolhatóak. Erdészettől bérelt területen végzett alkalmi vágások (tűzifa), asztalos, illetve ácsipari munkák elvégzése, faházak építése, magasban végzett, „alpin” jellegű munkákra, vagy akár kertészetekben, gyümölcsösökben történő használatra. Ezen felhasználási kategórián belül már ajánlott speciálisan az elvégzendő munkának megfelelően választani; teljesítmény, láncvezető hossz, lánc sebesség, súly.

Profi kategória

PROFI

Profi besorolásba azok a gépek kerülnek, melyek már erdészetekben fakitermelésre, tarvágásra, illetve döntés utáni ágvágásokra tartósan alkalmasak. A nagy teljesítményű, szerkezetileg erre a célra fejlesztett, gyárilag is hosszú vezetővel ellátott gépek döntésre, a rövidebb vezetővel szállított könnyebb gépek pedig gallyazásra, tarvágás előtti tereptisztításra javasoltak. 

Javaslat! A gépek karbantartása, mindhárom besorolásnál nélkülözhetetlen és egyben növeli azok élettartamát. Mindháromnál ugyanazokat a karbantartási műveleteket szükséges elvégezni, különös figyelmet fordítva a „hobbi” gépekre:

• megfelelő és friss üzemanyag keverék,
• minden esetben, lánckenő olaj használata,
• lánc feszesség beállítása,
• élezett lánc, és az élhez megfelelően méretezett mélységhatárolók,
• láncvezető időszakos forgatása, sorjamentesítése, tisztítása,
• levegő és üzemanyagszűrő rendszeres tisztítása, cseréje,
• megfelelő hűtés érdekében, a motor hűtőbordáinak tisztítása,
• megfelelő indítás,
• tartósan nem használat gépekből üzemanyag eltávolítása, motor elindításával kijáratása.

Tekintsd meg benzines láncfűrész kínálatunkat...

Forrás: a Makita hivatalos oldala.

Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Összehasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás