A Makita 10,8V CXT kompakt akkumulátoros eszközök elrajtoltak!

 

DF331DSAE DF331DSME
MAKITA DF331DSAE FÚRÓ-CSAVARBEHAJTÓ (10,8V 2,0 AH) MAKITA DF331DSME FÚRÓ-CSAVARBEHAJTÓ (10,8V 4,0AH)

Az új Makita 10,8V CXT széria a következő gépeket sorakoztatja:

• Ütvecsavarozó (TD110D)
• Fúró-csavarbehajtó (DF331D)
• Csavarhúzó (DF031D)
• Ütvefúró (HP331D)
• Körfűrész (HS301D)
• Orrfűrész (JR103D)

A Makita 10,8V CXT eszközök fő újdonságai

Az új modellcsalád bevezetésének alapelve, hogy a megszokott csúsztatható akkumulátoros kivitelt sokkal kompaktabb formában is megkapja a vásárló. Ennek eredményeként a 10,8V CXT széria sok szempontból hasonlít 18V-os szériákhoz, ellenben sokkal kisebb kivitelű, mely nagyobb rugalmasságot eredményez. A Japánban megjelent előzetes sajtótájékoztatókból megtudható, hogy az előző generációs megoldásokhoz képest javult az akkumulátorhasználat, melyet nagyobb kapacitás, a kivitelezés révén pedig könnyedebb használat és tartósság jellemez.

A tervezésnél fontos szempont volt a könnyebben tartható markolat, az említett tartósság növelése és az új gyorstöltési lehetőség.

Ezen tulajdonságok alapján a mérnökök egy új akkumulátor szériát terveztek, mely nagyban megkönnyíti az eszköz fogását is. Az új kialakítás révén nagymértékben nőtt az akkumulátor biztos, folyamatos érintkezése, így kiküszöbölésre került az esetleges apró zörgés és rossz kapcsolat. Így nagymértékben megnövekedett a tartósság is.

cxt

Az új szériás töltőben egy beépített hűtőventillátor is szerepet kapott, mely fontos szerepet vállal az új gyorstöltési opció meglétében. Példaként egy 1.5 Ah-s akkumulátor töltési ideje 22 percre csökken, ami sokkalta gyorsabb, mint az utolsó generációs akkumulátorok töltési ideje (BL1015-ös akkumulátorral és DC10SA töltővel). Ezen kívül a hagyományos töltési szerepet a DC10WC töltő kapja meg, mellyel hozzávetőleges 50 percet vesz igénybe a teljes újratöltési folyamat.

Az újdonságként bemutatkozó 10,8V CXT akkucsalád a hasonló kapacitással rendelkező LXT (14,4V/18V) akkumulátoroknál sokkalta kisebb és kézreállóbb méretekkel rendelkezik. A kompakt kialakítás mellett egyedülálló kapacitáskijelzővel is ellátták megkönnyítve a mindennapi használatot.

Az akkumulátor töltöttségi szintjét 4 db sorban elhelyezett LED fény mutatja, melyet egy gomb megnyomásával aktiválhatunk.

Az akku teljes feltöltése a kifejezetten ezen új akkuk töltésére tervezett DC10SA gyorstöltővel 30 percet vesz igénybe a 2.0Ah akku esetében, de a 4,0Ah akku töltése is mindössze 60 percig tart. A korábban említett beépített hűtőventillátornak köszönhetően az akkumulátor élettartalma hosszabb lesz, mert a töltés közben a friss levegő hatékonyan hűti le az akkumulátor minden celláját.

Multi kontakt révén az új CXT akkumulátor több érintkezővel csatlakozik a géphez ezáltal teremtve biztos kapcsolatot még extrém vibráció esetén is.

Természetesen megelőlegezhető a bizalom korábbi termékpalettáját is ismerve a márkának, újdonságaival viszont hatalmas előrelépést tett a Makita, megkönnyítve és meggyorsítva főként a töltési folyamatot. A felhasználói élmény javulása csak hab a tortán az apróbb kivitelű módosításoknak köszönhetően.

Kicsomagolás és bemutató videónk:

 

Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Összehasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás