Leatherman banner

Történet

Tim Leatherman, a Leatherman multiszerszámok megalkotója 1970-ben, az oregoni műszaki egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát és a LEATHERMAN TOOL GROUP 1983-as megalapításáig különféle foglalkozásokat űzött, dolgozott helikopter szerelőként, de angol tanár is volt abban az időben.

Aztán 1975-ben Tim a feleségével Európai vakációra utazott és a nyaralás közben persze, ahogy az ilyenkor lenni szokott, folyton elromlott valami. Hol a jobb időket látott Fiat-juk hagyta cserben őket, hol pedig a szálláson lévő vízvezeték adta meg magát.

Tim - műszaki ember lévén - a nála lévő svájci bicskával mindig megpróbálta a szükséges javításokat elvégezni, de rá kellett jönnie, hogy a svájci bicska önmagában nem elegendő a problémák orvoslásához. Timnek, aki végzettsége szerint gépészmérnök, az az ötlete támadt, hogy mi lenne, ha az amúgy csavarhúzókkal felszerelt bicskája még harapófogót is tartalmazna?

Így született meg a Leatherman multiszerszám (no meg maga az egész multiszerszám iparág).

A kezdetek

 

Lapszerszámok: Viszonylag új termékvonal a Leatherman választékban, amely annyiban különbözik a többi multiszerszámtól, hogy míg a "hagyományos" Leatherman szerszámok általános célú felhasználásra készülnek (kivéve MUT), addig a lapszerszámok inkább egy-egy jól behatárolható célterületre készülnek.

Miniszerszámok: A legkisebb, akár kulcstartóként is funkcionáló Leatherman szerszámok. Kis méretük ellenére sok hasznos funkcióval rendelkeznek, hölgyek körében is népszerű eszközök. A Leatherman miniszerszámok méretűknek és remekül gravírozható, színes markolatuknak köszönhetően ideálisak reklámajándék célokra is. Ha ügyfelei fontosak Önnek, ne érje be kevesebbel, ajándékozza meg őket egy Leathermannel.

Zsebszerszámok: Divatos színekben készülő, az átlagosnál kisebb méretű fogót, és a legszükségesebb funkciókat tartalmazó szerszámok, amelyek megalkotásakor elsősorban a könnyű hordózhatóság játszott szerepet. A Skeletool szerszámokra, fokozottabban érvényes a könnyű hordózhatóság, a lyukacsos (szkeleton=csontváz) kialakítás miatt a szerszámok súlya minimális. Mindennapos hordásra, vagy kisebb túrákhoz ajánlott darabok.

Classic szerszámok: Classic = klasszikus, ami itt arra utal, hogy az 1983-ban bemutatott első szerszám, a Pocket Survival Tool is ebbe a méretkategóriába tartozott. A Classic szerszámok hagyományos méretű fogót, és rengeteg egyéb pengét és funkciót tartalmaznak. Bármilyen outdoor tevékenységhez vagy kisebb szerelési munkához ajánljuk.

XXL szerszámok: Az XXL megnevezés a kategóriába tartozó szerszámok méretére utal, amelyek a Classic széria darabjainál nagyobbak, vastagabbak és valamivel nehezebbek. Az átlagosnál nagyobb méretű fogót, és rengeteg egyéb pengét/funkciót tartalmaznak, nagy igénybevételre tervezett multiszerszámok Kifejezetten professzionális felhasználásra ajánljuk.

Kések: A Leatherman név kötelez, így természetesen ezek a kések sem csupán markolattal ellátott pengék. Mindegyik modell a késpenge mellett tartalmaz sörnyitóként is használható karabinert is, de egyes modellek további csavarhúzó funkciókat is tartalmaznak. Mindennapi hordásra, illetve kisebb szerelési munkákhoz ajánljuk.

és a karon viselhető multiszerszám (TREAD), melyet elsőként vezettek be a piacra.

Az első karon viselhető multiszerszám hölgyeknek és uraknak egyaránt (ezüst és fekete színben)!

A gyártási folyamat

A Wingman szériához készült reklámfilm

Forrás: a Leatherman hivatalos weboldalai.

Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Rendezd a Kerted! Makita akkus gépekkel sikerre viszed a kertrendezést!
Összehasonlít
Mehet
Ajánlat
Mehet

Összehasonlítás